Скуката по същество е емоция, подобна на страха или радостта. Въпреки

...
Скуката по същество е емоция, подобна на страха или радостта. Въпреки
Коментари Харесай

Полезна ли е скуката?

Скуката по създание е страст, сходна на страха или насладата. Въпреки това до неотдавна тя оставаше относително неразучена, написа Мениджър Нюз.

Сега учени от университета във Ватерло са решили да запълнят тази празнота. Примери за досада изобщо не е мъчно да открием. Достатъчно е да постоим на дълга опашка или да попаднем в запушване. Но да се дефинира самото разбиране " досада " и това, което предизвиква скуката, е доста по-сложно.

Вече знаем, че тя поражда вследствие на липса на справедлива неврологична възбуденост и съставлява субективно положение на неодобрение, раздразнение или липса на интерес. Тези усеща се пораждат поради факта, че човешкият разум не се подтиква по верния за него метод.

Скуката обаче има и позитивна страна. За разлика от депресията, скуката се характеризира с това, че отегченият човек рано или късно стига до извода, че това, което се случва го уморява и той желае да промени обстановката. Измъкването от меланхолия, от своя страна, може да бъде доста по-сложно и даже непостижимо за индивида.

Също по този начин би трябвало да се има поради, че хората с по-висока степен на самоконтрол е доста по-малко евентуално да се отегчат. Те постоянно могат да намерят какво да вършат, вместо единствено да седят и да мислят какво да вършат.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР